Lärarlyftet - förskollärarlyftet

Nu är det dags att söka till lärarlyftet. Rektorerna ska informera om reglerna som gäller. Vi vill dock påpeka vikten av att de som ingår i detta söker studieledighet med full lön. Detta beror på att vi av försäkringstekniska skäl måste markera att vi inte arbetar men att vi studerar och på så sätt är i tjänst. Detta beror på att försäkringen inte gäller om man är tjänstledig. Därför ska man inte söka tjänstledigt när man deltar i lärarlyftet eller förskollärarlyftet.

/MoA

Lokalt avtal för lärare

Vi har skrivit ett lokalt avtal för Johan Olovskolan gällande de lärare som göra vissa arbetsuppgifter på fritidshemmet (öppning). Avtalet är tidsbestämt att gälla till och med vecka 44. I och med avtalet förändras de tidigare nämnda lärarnas arbetsuppgifter till att tillfälligt inbegripa att de öppnar på fritidshemmet. Fritidshemssysslan ingår inte i lärarnas arbetsuppgifter efter detta datum.

Det är viktigt att vi skriver lokala avtal när arbetsgivaren vill förändra arbetsuppgifter. Om vi säger ja en gång så kan det i förlängningen tolkas att "om vi har gjort det en gång så kan vi göra det fler gånger". Vi måste värna så att det är de som är utbildade på respektive område som får arbete där de hör hemma. Exempelvis så är det fritidspedagogen som kan fritidshemmet.

/MoA

Läsårsdata

Vi har nu förhandlat läsårsdata för kommande läsår.

/MoA

Styrelsemöte nr 6

Vi har fördelat alla arbetsplatser i kommunen mellan styrelseledamöterna och kommer innan jul att åka ut på besök för att svara på frågor, informera och bjuda på fika. Vi tar kontakt med arbetsplatsombudet innan för att bestämma en lämplig tid för besöket.

I början på oktober kommer alla anställda i kommunen att svara på två enkäter om arbetsmiljö etc. Den ena är kort och skickas ut via mail. Den andra är längre och tar cirka en timme att svara på. Det är den så kallade AHA-enkäten och den ska genomföras under arbetstid.

Tillbudsrapporter måste skrivas i när ett barn eller en personal skadar sig. Rapporterna finns på intranätet under rutinpärmen. Rektor ska informera om detta så att det verkligen görs.

Nu är det bara Grytnäs som är kvar när det gäller löneförhandlingarna i församlingarna.

/MoA

ÖLA 080918

Det ekonomiska läget i kommunen är ansträngt.

Projektet att göra heltidstjänster fortgår och alla nyanställningar ska vara på 100 procent.

Vi har fastställt bedömningsområden inför nästa löneöversyn. Dessa ska nu brytas ner och konkretiseras.

ÖLA-gruppen kommer att skicka ut en kort enkät till personalen. Det är viktigt att alla svarar så att vi får veta hur det fungerar ute på skolorna.

Det pågår flera utredningar, bland annat en köksutredning som är klar till jul. En gemensam praopolicy diskuteras i kommunen och skolskjutsreglementet ses över. Förslaget i den senare frågan tas i oktober/november.

Information om lärarlyftet är skickat till rektorerna. Anmälningstiden närmar sig.

Vi har också skrivit ett lokalat kollektivavtal för Johan Olovskolan rörande fritidshemmet och skolan.

/MoA

ROR

Den regionala gruppen för rekrytering och opinion har sammanträtt på regionkontoret i Falun. Denna gång behandlades bland annat frågorna rekrytering, bästa skolkommun, legitimeringsfrågan, yrkesetik och lön. 

/MoA 


Handlingsplaner

Vi har nu, tillsammans med arbetsgivaren, skrivit handlingsplaner för att arbetsbördan på två enheter i kommunen ska minska. 

/MoA 

Planering inför nätverksträffar

Idag har vi planerat nätverksträffar som kommer att anordnas i höst. Vi har startat ett samarbete med Hedemoras och Säters lokalavdelningar för att bilda nätverk med andra skyddsombud. Våra skyddsombud kommer att erbjudas att delta på träffarna där de får möjlighet att diskutera de ämnen som känns aktuella på de olika arbetsplatserna. Träffarna kommer att inledas med att gå igenom rehabilitering och de nya sjukförsäkringsreglerna.

Första träffen är den 1 oktober (tyvärr krockar det med en skyddsombudskonferens) och andra träffen är den 17 november. Båda gångerna på Lärarförbundets expedition i Hedemora, klockan 13-16.

/MoA

Styrelsemöte nr 5

På det senaste styrelsemötet avhandlades följande ärenden:

  • Våra pensionärer har gjort en resa och ansökt om ekonomisk hjälp till denna. Styrelsen beviljade ansökan.
  • Vi gick igenom höstens kalendarium för styrelsemöten (ligger på hemidan) och AU-möten.
  • Vi gick igenom kommande ombudsträff. Första mötet vlir den 29 september för både skyddsombud och arbetsplatsombud.
  • Vi kommer att inleda ett samarbete med Hedemora och Säter för våra skyddsombud. Det är viktigt att vi samarbetar och tar hjälp av varandra i skyddsfrågor.
  • Vi gick också igenom läsårets expeditionstider.
  • Vi har tagit ut en lista över vilka av våra medlemmar som är sjukskrivna och styrelsen beslutade att vi aktivt ska arbeta med denna grupp. Våra huvudsskyddsombud och Ulf K tar fram ett förslag hur vi ska gå tillväga.
  • Styrelseledamöterna lämnade rapport om vad som hänt i deras områden sedan sist.
  • Löneförhandlingarna gällande församlingarna: Folkärna är klart och Grytnäs är på gång.

/MoA


RSS 2.0