Höstens lärartjänster

Igår skulle vi ha haft slutförhandling gällande höstens lärartjänster (förflyttningar och övertalighet), men tyvärr är det ännu inte klart. Arbetsgivaren hoppas att allt blir klart denna vecka så att förhandlingen kan genomföras senast nästa vecka. Mer information angående detta kommer.

/MoA

Ledigheter

Det är nu många som har eller kommer att gå på semester. Vi i styrelsen har sommarbevakning av expeditionen och mer information om detta finns på vår hemsida: www.lararforbundet.se/avesta. Se till att logga in som medlem så att du kan läsa all information.

Tills vidare önskar vi er en glad midsommarhelg!

/MoA

Övertalighet

Vi har nu suttit i förhandlingar om övertaligheten i kommunen och dessa förhandlingar är fortfarande inte klara. Vi kommer att träffas igen måndagen den 23 juni för att slutföra förhandlingarna. Det är några tjänster/placeringar som fortfarande är olösta.

/MoA

Studiedagar

Vi har fått in en fråga om hur länge man förväntas arbeta under studiedagarna. Grunden är att vi ska arbeta 104 timmar under 13 studiedagar. Detta gör att varje studiedag beräknas hålla på i 8 timmar.

/MoA


Förskoleklassen på Rågskolan

Idag har vi gjort klart att förskoleklassen kommer att stanna hela läsåret på Rågskolan. Det blir alltså inte någon flytt till Markusskolan efter nyår. Det öppnas dock en ny avdelning så att förskoleklassen får husera i halva huset.

/MoA

Retroaktiva lönen

På den nya junilönen betalas även den retroaktiva lönen sedan 1 april ut.

/MoA

Övertaligheten

På fredag kommer fackliga parter att träffa arbetsgivaren för en sista förhandling angående övertaligheten. Det har framkommit ny information som gör att vi inte längre kan godkänna några av omplaceringarna som hade tänkt att genomföras.

På fredag eftermiddag ska förhandlingen angående övertaligheten vara avslutad och klar!

/MoA


Biljetter till bokmässan 25-28 september

Våra medlemmar kan köpa biljetter till bokmässan genom lokalavdelningen. Ordinarie pris är 180 kronor, men medlemmarna betalar 110 kronor. Hör av er till expeditionen om ni vill köpa en biljett.

/MoA

MBL ang tjänster i kommunen

Idag har vi förhandlat övertalighet och omflyttningar i kommunen. De som berörs ska ha blivit kontaktade av arbetsgivaren. Imorgon slutförs förhandlingarna för gymnasieskolan och på fredags har vi sista MBL gällande alla omflyttningar i kommunen.

/MoA

Omorganisation Markusskolan

Imorgon, onsdag, klockan 17 kommer rektorerna att presentera ett omorganisationsförslag för personalen på Markusskolan och Rågskolan inför den stundande flytten av förskoleklassen. Då ska också tjänstefördelning samt riskanalys vara klar.

/MoA

MBL Johan Olov

Igår hölls en MBL-förhandling på Johan Olovskolan inför den kommande omorganisationen. Tanken var att den skulle bli klar samt att det skulle vara klart vilka personer som är övertaliga. Detta lyckades inte och mötet ajournerades till idag. På förmiddagen satt fackliga parter i överläggningar med arbetsgivaren och strax innan lunch enades vi och förhandlingen är klar!

Imorgon starta arbetet i de nya arbetslagen!

/MoA

Lönerna

Lönerna är nu klara och ska vara delgivna samtliga arbetstagare. De som vill ska få ett lönesamtal med chefen för att se varför man fått den lön som man fått.

/MoA

Medlemsmöten

Vi har haft ett medlemsmöte på Johan Olovskolan där vi diskuterat organisationsförslaget. Tanken är att vi ska förhandla tjänsteunderlag, övertalighet och organisation på måndag klockan 14.

Idag har vi också haft ett medlemsmöte med personal på Markusskolan och Rågskolan. Vi har diskuterat de organisationsförändringar som är på gång och var vi står i frågan. En konsekvensanalys/riskbedömning måste skrivas inför detta.

/MoA

Medlemsmöte Markusskolan

På onsdag kommer vi att hålla ett medlemsmöte med anledning av de förestående organisationsförändringarna. Vi träffas klockan 15.00.

/MoA

Förhandling Johan Olov

Dagens förhandling på Johan Olovskolan är inställd och flyttad till måndag nästa vecka. Orsaken är att de fackliga organisationerna inte fått ut ett fullgott förhandlingsunderlag. Rektor och fackliga förtroendemän kommer ändå att träffas idag för att diskutera det förslag som ligger. Innan mötet är de fackliga parterna lovade att få ut ett komplett förhandlingsunderlag. Ett medlemsmöte kommer att hållas på enheten innan förhandlingen.

/MoA

RSS 2.0