Löneöverläggning

Idag har vi haft den första delen av löneöverläggningen. Vi är långt ifrån klara. Arbetsgivaren kommer att ha ett möte nästa vecka och ge oss ett lönebud. Sedan fortsätter löneöverläggningen tisdagen därefter.

Så här långt är vi dock överens om den viktiga roll som våra ombud har. Det kommer således att betonas att ombuden ska vara delaktiga i löneprocessen och hur viktigt det är att rektor motiverar sitt löneförslag för ombudet. Mer information om detta kommer.

/MoA

Löneutbildning

Idag har vi haft löneutbildning för våra arbetsplatsombud. Vi har gått igenom löneprocessen (som sträcker sig över hela året) och förklarat de olika delarna. Ombuden har fått information om vad som ska ske på arbetsplatserna.

Allt material som vi använt under utbildningen finns att hämta på vår hemsida, www.lararforbundet.se/avesta. Informationen är endast åtkomlig för våra ombud och hittas under dokument, verksamhet. Du måste logga in för att kunna se materialet.

Första steget i löneprocessen tas på torsdag eftersom överläggningen med arbetsgivaren sker då. Vidare information om löneprocessen och vad som framkommer i överläggningen kommer att hittas på bloggan. Håll utkik!

/MoA

ÖLA

På torsdagens möte fick vi en rapport om det ekonomiska läget. Bildning ser ut att ha nått de ekonomiska målen för år 2008. Resultatet blir troligen -8000. Det finns en oro inför budgetåret 2009 och vi diskuterade både faror och möjligheter.
Vi diskuterade kort inför utvärderingen av öla-enkäten.
Vidare presenterade bildningschefen tidplanen för eventuell organisationsförändring av förvaltningen. Den 4 februari kommer Öhrlings och presenterar sitt arbete för politikerna. Troligen kommer politikerna att uppdra åt bildningschefen att avge ett förslag till justerad ledningsorganisation.
Markusskolans nya organisation ska presenteras i slutet av januari och tjänstefördelningen på enheten förhandlas senast den 31 mars.
Löneöverläggning sker på torsdag.

/MoA

Skyddsombudsträff

Idag har vi haft skyddsombudsträff i Fridolinsalen. Vi har gått igenom skyddsombudets uppgifter, samverkansgrupper, rehabiliteringskedjan och sjukskrivning, blanketter, lite ny litteratur och gått laget runt. Det var en givande förmiddag och nästa träff är inplanerad till den 6 mars (fm).
Övriga datum: 18 maj (heldag)
Nätverksträffar med skyddsombud i Hedemora och Säter blir den 2 mars och den 22 april. Inbjudan läggs snart ut på hemsidan och skickas via post.

/MoA

Läraren i fokus...

...för gymnasielärare arrangeras i Tällberg den 12-13 mars. Sista dag för anmälan är den 5 februari. Hör av dig till lokalavdelningsexpeditionen om du är intresserad av att delta.

/MoA

Löneutbildning och sko-träff

Inbjudningar ligger nu på hemsidan www.lararforbundet.se/avesta

/MoA

Nytt år, nya tag!

Välkomna till ett nytt år!
Vi hoppas att alla har haft lugna och sköna helgfiranden och är utvilade och fulla av förväntningar på det nya året.
Vi fortsätter att skriva och berätta om vad som händer på den fackliga fronten, så håll utkik. Snart är det dags för årets löneöversyn!
Catharina

RSS 2.0