ÖLA-möte

ÖLA-gruppen, som handhar lokala avtal och lön, har idag haft ett möte. Där diskuterades bland annat sjukskrivningstalen och bildning ligger bra till i jämförelse med andra förvaltningar i kommunen. Bildning ligger dock sämre till ekonomiskt, men man tror ändå att man kan nå ett nollresultat. Just nu ligger bildning på minus 2,5 miljoner.

Nya förslag till lönekriterier har tagits fram och kommer att presenteras av arbetsgivaren. Förslagen ska diskuteras och de ska vara klara den 18 september på nästa ÖLA-möte.

En webenkät kommer att skickas ut till all lärarpersonal så att vi bland annat får veta hur dialogen och vikariaten fungerar. Den är anonym och går snabbt att besvara. Det är viktigt att vi får svar på den.

Vidare diskuterade vi också det lokala reseavtalet. Denna fråga tas upp igen på nästa möte.

/MoA

Rivstart!

Nu har vi kört igång efter sommarledigheterna. Det blev en verklig rivstart med ärenden på flera enheter i kommunen. Bland annat har vi tagit hand om medlemsärenden, brott mot vårt avtal samt två arbetsmiljöärenden. Vi har varit kallade på flera möten och har också sett till att hålla oss extra synliga på de arbetsplatser där det varit lite extra turbulent efter sommaren.

/MoA

RSS 2.0