God Jul & Gott Nytt År

Vi önskar alla läsare en riktigt god jul och ett gott nytt år. Vi hörs efter nyår igen!

/MoA

Enkäten från ÖLA-gruppen

Den enkät, som vi tidigare skrivit om, har kommit ut till lärarpersonal i grundskola och gymnasiet. Vi har bett bildning och IT att kontrollera så att alla har fått ut enkäten samt eventuellt en påminnelse.

Om du är lärare i grundskolan eller gymnasieskolan och inte har fått ut enkäten denna vecka vill vi gärna veta det så att även du får möjlighet att svara på den.

Vi kan inte nog understryka hur viktig den här enkäten är. Den är helt anonym, men kommer att ge oss en bra bild av hur det verkligen ser ut på skolorna.

/MoA

Skyddsombudsträff

Den 22 januari kallas skyddsombuden till träff för att utbildas i rehabkedjan, sjukskrivningsfrågor, tillbudsrapporter mm. Till mötet ska skyddsombuden ha med information om sjukskrivningsläget på deras enhet.

/MoA

Arbetsplatsombudsträff

Den 26 januari kallas arbetsplatsombuden till en träff då vi ska gå igenom löneprocessen och vilken rol ombuden spelar i den, vilket uppdrag de har etc.

/MoA

Svara på enkäten!

Snälla, svara på den enkät som har gått ut till alla lärare i grundskola och gymnasium. Den är anonym, men otroligt viktig för att vi ska se hur arbetsmiljön är på de olika enheterna. Birger Ivarsson står som avsändare till enkäten.

/MoA

Bedömningsområden för lön

Idag har förslag till fyra nya bedömningsområden för lön diskuterats färdigt. Det ska till ytterligare ett yrkesspecifikt område som respektive förvaltning tar fram. För oss blir det naturligtvis bildningsförvaltningen och ÖLA-gruppen som tar fram det.

De framtagna bedömningsområdena ska nu ut på remiss till förvaltningarna. Det är meningen att personal ska få titta och lämna synpunkter om innehållet.

/MoA

Omflyttningar

Vi har nu gjort klart med de omflyttningar av personal som har varit tvunget att genomföra. Om vi inte hade gjort detta så hade vi haft en övertalighet på fem tjänster.

/MoA

Avtalskonferens 081209

Igår var våra tre förhandlare gentemot kommunen på en avtalskonferens i Tällberg. Där diskuterades främst löneförhandlingarna och vad vi bör tänka lite extra på inför kommande löneöversyn. Det har också kommit ett nytt material till ombuden så att de lättare ska kunna föra en dialog om detta på arbetsplatsen. Vi kommer att utbilda ombuden på nästa ombudsträff. Det är viktigt att ombuden är aktiva i lönearbetet!

/MoA

Sänkt a-kassa igen!

Nu sänks a-kassan igen. Denna gång med 10 kronor till 138 kronor per månad. Det verkar också som om det kan bli ytterligare sänkningar under 2009. För mer information kan du klicka här.

/MoA

Arbetsplatsbesök

Idag har vi varit till By skola och bjudit på tårta. Där kom vi att diskutera bland annat arbetstid, avtal, anställningar, anställningsformer och skolverkets inspektion. Vi har också pratat om värdet med att vara medlem i just Lärarförbundet och vad som gör oss så mycket bättre än andra fackföreningar!

/MoA

Nyhetsbrev december

Idag skickar vi ut december månads nyhetsbrev till våra arbetsplatser. Nyhetsbrevet ligger också på vår hemsida www.lararforbundet.se/avesta. Logga in er så kan nu även läsa det där.

/MoA

RSS 2.0