Arbetsplatsbesök

På måndag är det dags för arbetsplatsbesök på Markusskolan.

/MoA

Skolverkets inspektion

Den förestående inspektionen från skolverket är framflyttad till efter jul på grund av myndighetens flytt.

ÖLA 081023

Förvaltningens ekonomiska läge är ansträngt. De insatta åtgärderna ger effekt, men världsekonomin ger återverkningar även i vår lilla stad. Vi har dock inte fått något kommande sparpaket presenterat för oss även om vi vet att vi ska spara 12 miljoner i bildningsförvaltningen. 6 miljoner är en ren inbromsning och 6 miljoner är en besparing. Arbetsgivaren har poängterat att de inte vill spara på tjänster.

Vår enkät, som skulle skickas ut via mail, är försenad. Men snart kommer det med e-posten. Det är några korta frågor som hjälper oss att se hur väl dialogen och vårt avtal följs ute på de olika skolorna.

Nu har de personer som antagits till lärarlyftet i vår fått besked om detta. Vi har påpekat att beskedet kom efter att ansökan till högskolorna skulle ha varit inne och detta ska justeras till kommande gång. Förskolelyftet är också på gång och kommunen kommer troligtvis att hantera det på samma sätt som man hanterat lärarlyftet.

Vi diskuterade hur man ska se på arbetstiden för lärare i fritidshem. En partsgemensam arbetsgrupp ska arbeta med detta för att se om man kan skriva ett lokalt avtal.

Resultatenhetscheferna ska ta fram en tidplan för organisations- och tjänsteplanering. Planen är att medarbetarsamtalen ska göras i januari och februari och att tjänstefördelningen ska vara klar sista mars.

Karlfeldtgymnasiet har blivit utsatt för många inbrott och stölder. De upplever också en ökad droganvändning. Aktion Avesta arbetar fram ett förslag kring detta.

Som avslutning presenterdes bildningsförvaltningens vision 2015.


Nästa ombudsträff

Nästa ombudsträff anordnas på vår expedition den 5 november. Då är det arbetsplatsombuden i förskola och förskoleklass som träffas klockan 8.30-11.30.

/MoA

Ombudsträffen i Verket

Den 6 oktober genomförde vi höstens första ombudsträff i Verket. Det var 20 ombud närvarande, både arbetsplatsombud och skyddsombud från förskola, fritidshem och skola.


Vi lade tonvikten på att informera om AHA-enkäten som snart kommer ut till alla arbetsplatser. Det är en enkät i två delar, en personlig del där svaret kommer hem i brevlådan och en del som belyser frågor som rör arbetsmiljön där svaren kommer att diskuteras på arbetsplatsen. Alla kommer att få chans att fylla i enkäten på en arbetsplatsträff någongång i mitten av okt fram till början av nov.

Den 19 nov hålls Workshop i Avestaparken, med mer information om olika aktiveteter som arbetsgivaren och företagshälsovården kan erbjuda till de som vill. Tips på en bra hemsida att titta in på: http://www.suntliv.nu/


Vi avslutade med fika och gick laget runt med frågan: -Hur är det på din arbetsplats?

/MoA


Polisanmälan

Det kommer att komma ut klara riktlinjer när det gäller policy för polis- respektive socialtjänstanmälan. Grundregeln är att det i nio av tio fall är en anmälan till socialtjänsten som gäller. Det är alltid rektor som tar beslut om anmälan, men pedagogens känsla/uppfattning är vägledande för rektor.

/MoA

By rektorsområde

Nuvarande rektor kommer att ta en timeout fram till sommaren. Under tiden kommer rektorn i Fors att gå in och ta över rektorsskapet i By. Det kommer att anställas en utvecklingsansvarig med platsansvar i By. Tjänsten lyses ut internt.

/MoA

Working life 2008

Tre av våra fyra huvudskyddsombud åkte på mässan "Working Life 2008" förra veckan. Den hölls i globen i Stockholm och totalt var det cirka 2000 personer på plats. Där anordades mängder av seminarium och det fanns också en utställning att titta på. Många idéer och nya intryck samlades in under de två dagarna. Arbetsgivaren bekostade både resa och inträdet.

/MoA

Arbetsplatsbesök Johan Olovskolan och Rödluvan

Onsdagen den 22 oktober kommer styrelserepresentanter att besöka Johan Olovskolan och Rödluvan. Mer information finns på respektive enhet.

/MoA


Arbetsplatsbesök

Just nu genomför vi arbetsplatsbesök. Idag besökte vi Domarhagsskolan och Karlfeldtgymnasiet. På mådag kommer vi att besöka Fors skola och förskolan Triangeln.

/MoA

RSS 2.0