ÖLA 081023

Förvaltningens ekonomiska läge är ansträngt. De insatta åtgärderna ger effekt, men världsekonomin ger återverkningar även i vår lilla stad. Vi har dock inte fått något kommande sparpaket presenterat för oss även om vi vet att vi ska spara 12 miljoner i bildningsförvaltningen. 6 miljoner är en ren inbromsning och 6 miljoner är en besparing. Arbetsgivaren har poängterat att de inte vill spara på tjänster.

Vår enkät, som skulle skickas ut via mail, är försenad. Men snart kommer det med e-posten. Det är några korta frågor som hjälper oss att se hur väl dialogen och vårt avtal följs ute på de olika skolorna.

Nu har de personer som antagits till lärarlyftet i vår fått besked om detta. Vi har påpekat att beskedet kom efter att ansökan till högskolorna skulle ha varit inne och detta ska justeras till kommande gång. Förskolelyftet är också på gång och kommunen kommer troligtvis att hantera det på samma sätt som man hanterat lärarlyftet.

Vi diskuterade hur man ska se på arbetstiden för lärare i fritidshem. En partsgemensam arbetsgrupp ska arbeta med detta för att se om man kan skriva ett lokalt avtal.

Resultatenhetscheferna ska ta fram en tidplan för organisations- och tjänsteplanering. Planen är att medarbetarsamtalen ska göras i januari och februari och att tjänstefördelningen ska vara klar sista mars.

Karlfeldtgymnasiet har blivit utsatt för många inbrott och stölder. De upplever också en ökad droganvändning. Aktion Avesta arbetar fram ett förslag kring detta.

Som avslutning presenterdes bildningsförvaltningens vision 2015.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0