Representantskapets sammanträde 081106

Igår sammanträdde Lärarförbundets representantskap på Lärarnas hus i Stockholm. Representantskapet är ett rådgivande organ till förbundsstyrelsen och från Dalarna skickas fyra delegater.

På mötet diskuterades det privata området oc en ny förhandlingsorganisation för deta. Förbundstyrelsen önskade synpunkter på ett förslag för att de ska kunna ta ett så bra beslut som möjligt i frågan. Vidare diskuterades "riksavdelningar" och mötet tyckte att sådana ska införas. För att möjliggöra detta fattade mötet beslut om att ändra stadgarna för Lärarförbundet. Numera är begreppet lokalavdelning utbytt mot begreppet avdelning. Som underrubrik till detta finns både begreppet lokalavdelning och begreppet riksavdelning. Detta ger för de allra flesta lokalavdelningar ingen förändring i praktiken. En riksavdelning inrättas om det det finns en facklig mognad och kan inrättas vid företag, koncern eler myndighet med flera arbetsplatser och stor geografisk spridning. Detta skulle lösa flera av de praktiska frågor som lokalavdelningarna länge försökt hitta en lösning på. Mer information kring detta kommer ni naturligtvis att hitta på den centrala hemsidan, www.lararforbundet.se.

Vidare fick mötet lyssna till en föredragning av det arbete som gruppen som arbetetar med arbetstiden under en opartisk ordförande (Per Unckel). De är just nu inne i insamlingsfasen och arbetar för fullt med att ta fram en så mångsidig bild av arbetstidsfrågan som möjligt. De har genomfört intervjuer, arbetsplatsbesök, enkäter mm och den bild som de presenterar är mycket lik en bild so är verklighet hos oss lokalt. Det som kunde tilläggas är att vi lokalt i allt större utsträckning lever i en verklighet där politiker alltmer går in och detaljstyr vår verksamhet. Vi vill också hellre tala om en garanterad rätt till planeringstid istället för att gå in i en diskussion om undervisningsskyldighet. Vi vill vidare arbeta för en förtroendefull organisation fär uppdragsdialogen fungerar och där politiker ger oss förutsättningar för en bra verksamhet.

/MoA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0