ÖLA-möte 081127

På det senaste ÖLA-mötet gick vi igenom kommunens ekonomiska läge. Det prognostiserade resultatet på ett nollresultat för budgetåret 2008 ligger fast. Gymnasiet har infört inköpsrestriktioner fram till årsskiftet. Bildningsstyrelsens AU har föreslagit bildningsstyrelsen att anta bantningsförslag på 12 miljoner. Vi har lämnat våra synpunkter på detta.

Den 9 december ska skolverksrepresentanter träffa rektorerna inför den kommande skolverksinspektionen. Då lämnas närmare information om hur granskningen kommer att genomföras.

ÖLA-gruppen har, via mail, skickat ut en enkät till all lärarpersonal. Vid nästa ÖLA-möte skall vi ägna oss åt att analysera resultatet. Vi hoppas att så många som möjligt svarar på den eftersom resultatet kan visa hur arbetsklimatet och inflytandet ser ut på de olika enheterna. Påminn varandra så att ni svarar på den! Det är värdefullt så att vi kan visa upp att exempelvis uppdragsdialogen och samverkansgrupperna faktiskt inte fungerar på vissa enheter. Vi behöver också få exempel på skolor och enheter där det faktiskt fungerar bra.

Vi och de andra fackliga förbunden samt arbetsgivare har deltagit i intervjuer med Öhrlings. Syftet har varit att utreda hur ledningsorganisationen ser ut i kommunen. Ett förslag till förändring i kommunens ledningsorganisationen (bildning) kommer att presenteras i januari/februari.

Vi har ingen övertalighet inför våren. Ett tag befarade vi att det skulle bli övertalighet, men det är alltså löst för vårterminen.

Vidare diskuterade mötet situationen kring NVU. Förhandlingarna ska vara klara till den 13 december. Om de inte når fram till en lösning kan det bli så att Avesta träder ur NVU innan jul.

Mötet diskuterade också skolgrupperna (ändringarna som genomförs angående de flexibla skolgrupperna ska förhandlas inom kort), nyckeltalen, köksutredningen, prao-utredningen, skolskjutsreglementet och utredningen angående skolbiblioteken.

Den 24 mars 2009 ska rektorerna vara klara med tjänstefördelningen inför höstterminen 2009. Förhandling sker sedan den 27 mars. Detta tidiga datum är satt så att vi inte ska få samma situation som inför höstterminen. Då satt vi i förhandlingar i juli månad.

/MoA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0