Information från styrelsemöte

Vi har tagit fram ett förslag till kontrakt för arbetsplatsombuden. Dessa kontrakt ska användas redan till höstterminen. Kontaktpersonerna kontaktar sina ombud före hösten så att kontrakten kan skrivas på före terminsstart.


Ulf kommer att avgå som huvudskyddsombud för kommunens skolor till hösten. Han fortsätter dock som skyddsombud. Anette är huvudskyddsombud för förskola och fritidshem. Ylva ska bli huvudskyddsombud för 1-6, Monica för 7-9 (just nu har hon norra området) och Magnus för gymnasieskolan.


Vi ska undersöka om vi kan få den så kallade BAM-utbildningen för våra skyddsombud. Det är fyra heldagar med en månad mellan träffarna. Vecka 46 är arbetsmiljövecka i kommunen. En dag under vecka 46 ska bildning få arbeta med ett diskussionmaterial om arbetsmiljö (FAS Arbetsliv). Vi har diskuterat för- och nackdelar med den nya medarbetarenkäten AHA. Enligt planen ska den ut redan i oktober. Enkäten innehåller en hälsoprofil och ska fyllas i på arbetstid. Det ingår ett större uppföljningsarbete med den här enkäten. Nu ligger det också ett krav på cheferna med återkoppling. Det har det inte funnits tidigare.

Löneförandling sker nu på torsdag och vi har fått löneunderlaget. Vi vet att flera arbetplatsombud inte har fått se underlagen innan de lämnades till bildningschefen. Därför behöver vi få era synpunkter nu.

/MoA


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0