Arbetsplatsombudsträff 21 maj

Idag har vi genomfört vårens sista träff för arbetplatsombuden. Tyvärr var det inte många som deltog denna gången heller men vi hade givande diskussioner i alla fall.

På förmiddagen diskuterade vi konsekvenserna av pedagogiska rum/ pedagogisk deklaration samt alla andra uppdrag vi har fått de senaste åren såsom NTA, TRAS, IKT och Genus. Vi ingår i så många grupper och tvärgrupper och blandgrupper  och nätverk att vi inte hinner utföra uppdraget och reflektera i arbetslaget. Vi hinner knappt med att vara med barnen numera. Hur ska vi göra för att få lugn och ro? Vi är inte emot satsningarna som görs inom förskolan men det verkar inte finnas någon övergripande plan på hur vi ska få ihop säcken och få en helhet.

På eftermiddagen diskuterade vi bland annat den kommande lönerevisionen och det var flertalet ombud som ej fått se arbetsgivarbudet. Vi diskuterade även här hur vi ska hinna med alla uppdrag inom arbetstiden och samtidigt hinna genomföra lektioner som är planerade. Vi pratade om begreppet utbildningsmiljö och vad det står för.
Vikarietillgången är ju också en stor fråga fortfarande ute på vissa skolor.  En annan aktuell fråga är äldre lärare kontra yngre samt den kommande bristen på lärare/förskollärare som vi står inför inom några år.

Som vanligt fikade vi och hade en trevlig samvaro samt delade ut årets kalendrar.

/Catharina och Ann-Sofie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0