ÖLA 080312

På dagens ÖLA-möte diskuterades löneutrymmet. Politikerna har ännu inte gett klartecken för det förslag som bildning och personalenheten lämnat till dem. Det betyder att vår fastställda tidplan troligen inte kommer att hålla. Vi vet i nuläget inte när förhandlingen om löneutrymmet kommer att hållas.

Vi diskuterade vidare förvaltningens ekonomiska läge. Efter ÖLA-mötet hade vi också en MBL angående detta. Eftersom bildning har ett ansträngt ekonomiskt läge måste det sparas. De olika enheternas ekonomi har genomlysts. Olika lösningar presenterades och inget av de närvarande fackförbunden är positiva till detta. "Budgetanpassningarna" presenterades sedan på bildningsstyrelsens extrainsatta AU-möte idag. Vi anser att det är mycket märkligt att förskolan ska byggas ut inom befintlig ekonomisk ram. Att vi får fler barn borde vara något positivt, men så är det inte nu. Varje besparing påverkar kvaliteten - varje del som kapas påverkar verksamheten. De närvarande facken beslöt att bilda opinion i frågan. Vi måste få till ett attraktivt Avesta. Genom att INTE satsa på barnen kommer vi att få färre inflyttande barnfamiljer. Det är mycket beklagligt eftersom våra industrier letar efter ny personal. De måste vilja bo i vår kommun! När undertecknad sedan var på lunch träffade jag på två av Avestas politiker varav den ena är just bildningsstyrelsens ordförande. Jag passade på att berätta vår syn på saken och han vidhöll att "ramarna måste hållas".

Nästa punkt på dagordningen var att deltidstjänsterna ska ses över för att arbeta mot fler heltidstjänster. En person har anställts för att skapa fler heltidstjänster.

Lönekriterierna ska ses över. och diskuteras i gruppen. Inför nästa löneöversyn ska dessa nya kriterier gälla. Till 2008 års löneöversyn gäller de gamla kriterierna. 

Avestamodellen kommer att genomgå en förändring. Den nya avestamodellen presenterades och  diskuterades.

Som avslutning beviljade gruppen en ansökan om pengar för fortbildning från "VFU-kontot". Grattis!

/MoA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0