Avtalskonferens

Våra tre förhandlare, Catharina, Ulf och Monica, åkte i måndags till Borlänge på avtalskonferens. Där fick de information om avtalsrörelsen och kunskap inför de stundande löneförhandlingarna.

Inför lönesamtalet är det mycket viktigt att vara förberedd. Sätt dig in i kriterierna och förbered dig på att berätta var du tycket att du ligger och motivera det. Kriterierna ska omarbetas i ÖLA-gruppen, men under vårens samtal ligger de gamla fast. De kriterier som nu finns måste vara kända på arbetsplatsen. Det är oerhört viktigt att de diskuteras på samtliga arbetsplatser tillsammans med chefen. Alla måste veta vad kriterierna betyder just på sin egen arbetsplats.

De satsningar som har gjorts på förskola och fritidshem när det gäller lönerna förra året, ligger utanför och kommer inte att räknas in in procentutfallet för förra året.

Idag, tisdag, ska löneutrymmet förhandlas. Sedan väntar det viktiga arbetet med att alla medarbetare ska bli rätt lönesatta.

/MoA

Kommentarer
Postat av: Catharina

Vi förhandlade inte utrymmet idag då arbetsgivaren inte hade något bud att komma med. Vi hoppas de kommer med ett bud inom det snaraste.

2008-03-04 @ 17:03:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0