AU:s förslag till verksamhetsplan för 2008

NYA AVTAL

Vi har fått ett nytt centralt avtal. Vi arbetar för att skriva lokala avtal och att få en bra lönebildning lokalt. I ÖLA-gruppen bevakar vi de viktiga fackliga frågorna när det exempelvis gäller arbetsmiljö.


STYRELSE

Vi arbetar aktivt med de nya styrdokumenten som antogs av Lärarförbundets kongress. För att få en aktiv styrelse delar vi upp arbetet mellan oss och utser i styrelsen kontaktpersoner till alla ombud.


OMBUD

Ombuden är otroligt viktiga och vi behöver aktiva och kunniga ombud som kan driva medlemmarnas frågor. Vi har fått uppdrag från förbundet att satsa på ombuden. Vi gör upp tidsbundna förordnanden för att säkerställa att ombuden känner till sitt uppdrag. Varje ombud får en kontaktperson i styrelsen och inbjuds till expeditionen. Det är viktigt att vi i lokalavdelningen står enade.


MEDLEMMAR

Vi arbetar aktivt för att ge våra medlemmar aktuell information så att vi får aktiva medlemmar. Som ett led i detta satsar vi på vår hemsida och vår blogg. Vår vision är att genomföra besök på varje arbetsplats. Vi erbjuder möjlighet att delta i kurser och konferenser på regional nivå.


ARBETSMILJÖ

Alla våra skyddsombud som inte har en utbildning ska utbildas i kommunal regi under våren. Vi ska arbeta för att det finns fungerande samverkansgrupper på alla arbetsplatser. Vi arbetar på alla nivåer för att förbättra arbetsmiljön på samtliga enheter.


OPINION

Vi ska bli ännu mer aktiva i den lokala debatten i frågor som rör vår verksamhet.

Detta är AU:s förslag till grundstommen i verksamhetsplan. Kom gärna med kommentarer!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0