2008 - ett tufft år?

Från bildningsförvaltningen informeras att 2008 kommer att bli ett tufft år ekonomiskt - redan från start! Det finns inget utrymme för röda siffror. Det krävs att vi bevakar frågorna på samtliga nivåer. Därför laddar vi i lokalavdelningen för att ha en medlemsnära kommunikation och göra ett ännu bättre arbete.

Lönesamtalsutbildningen, som alla anställda i kommunen ska ha genomgått, kritiseras bland annat för att det var kort framförhållning. Ventilationen i lokalen var dålig och i dagens Avesta Tidning uttrycker en insändare besvikelse över att kommunen inte bjöd på mer än vatten och karameller. Vad tycker ni om utbildningen i lönesamtal (innehållet)? Motsvarade den dina förväntningar? Skriv gärna en kommentar så att vi kan ta med det på våra samverkansmöten och föra informationen vidare. Vi har också lagt en medlemsfråga på vår hemsida om detta. Kom ihåg att du måste vara inloggad som medlem för att kunna läsa den mesta informationen där.

En arbetsgrupp har tillsatts för att utarbeta en plan för säkerhetscertifieringen av kommunens förskolor. Detta arbete ska vara klart i juni 2008.

Personalen på kommunens förskolor och fritidshem har nu fått ut sina arbetskläder. Några plagg är dock restnoterade. Vi vet att några har klagat på att de är för täta och inte släpper igenom fukten utåt och därmed blir blöta. Vi vill gärna veta vad ni tycker om arbetskläderna. Skriv en kommentar.

Vi har fått indikationer på att flera arbetsplatser har bristfällig arbetsmiljö och kommer med krafttag att ta tag i dessa ärenden. Det är oerhört allvarligt att vi har medlemmar som mår dåligt. Har du som medlem något att dela med dig, skriv en kommentar! 

Ju mer information vi får från våra medlemmar, desto bättre möjligheter har vi att påverka. Vi ser denna blogg som ett utomordentligt tillfälle till att få en direkt och snabb kommunikation med våra medlemmar.

/MoA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0