Styrelsedag i Bjurfors

Hela dagen har styrelsens samtliga ordinarie medlemmar samt en suppleant deltagit i regionkomtorets fortbildningsdag för styrelser i Dalarna. För första gången fick vi i Avesta lokalavdelning vara på hemmaplan. Vi diskuterade bland annat förbundets verksamhetsplan och hur vi ska arbeta med den i lokalavdelningarna.

Det viktigaste för lokalavdelningen är nu att göra skillnad för varje medlem. Med det menar vi att vi ska visa på vilket värde medlemsskapet har och att ombuden stärks. Vi har infört ett faddersystem där styrelsen ansvarar för olika arbetsplatser. Det främsta syftet är att göra kommunikationen mellan styrelse och arbetsplats bättre och att föra styrelse, ombud och medlemmar närmare varandra.

Det ska löna sig att vara en bra lärare. Kvalitetssäkrade medarbetar- och lönesamtal ska vara en naturlig del av lönesättningen. Vidare ska varje lärare ha en egen kompetensutvecklingsplan. Uppdragsdialogen är också mycket viktig!

Styrelsen har fått mycket "input" och går nu med kraft vidare i det vardagliga arbetet. Det är många olika enheter där vi för närvarande jobbar intensivt med arbetsmiljöfrågor och ser till så att det finns väl fungerande samverkansgrupper.

/MoA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0