Samverkansmöte med enhetscheferna 080421

Kommunen ska från och med den 1 januari 2009 införa tobaksfri arbetstid. Det betyder att anställda inte kommer att få nyttja tobaksprodukter (exempelvis snus och cigaretter) under arbetstid. Kommunen erbjuder stöd och hjälp under tre månader för avvänjningen av tobaksprodukter. Vi diskuterade detta.

Det finns behov av personal på många enheter till hösten. Samtidigt talas det i nuläget om övertalighet på flera enheter. Vi bevakar frågan.

Vi diskuterar reglerna angående kylskåpen på förskoleavdelningarna. De ska temperaturkontrolleras samt rengöras varje vecka vilket medför ytterligare en arbetsuppgift. Frågan om vems ansvar det är förs vidare.

Förskolan i Horndal ska troligen byggas ut och nu undersöks olika alternativ. Kommunen tittar på vad det kostar att bygga nytt, hyra eller bygga om.

Vissa av de arbetskläder som förskolepersonal har fått från kommunen är för täta. Eventuell reklamation ska enligt re-enhetscheferna skötas på respektive enhet av respektive rektor.

Vi väcker också frågan om arbetskläder för idrottslärare. Enhetscheferna för frågan vidare till rektorerna eftersom det är de som får stå för kostnaderna.

/MoA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0