Övergripande samverkan

Idag har det varit övergripande samverkansmöte med kommunchefen. Där gavs information från kommunens olika förvaltningar.

Kommunen är med i ett jämförelseprojekt under 3 år. Vi är en del av "mellannyckeln" och första området som granskades var grundskolan. Rapporten är lagd och finns att läsa på www.mellannyckeln.se. Syftet är att hitta effektiva och bra sätt att jämföra kommuner gällande kvalité och kostnader. Mer information om liknande projekt finns här.

Vidare informerades om självservice som fortfarande inte fungerar helt problemfritt. Många behöver mer utbildning i detta.

En centrumutvecklingsgrupp finns och planer för centrum är bland annat att ta bort scenen i stadshusparken samt att till Lucia ha en skridskobana klar. Det ska också göras en översyn av uteserveringarna i kommunen

Vidare diskuterades de förändrade reglerna för sjukskrivning som kommer att träda i kraft 1 juli. Dessa regler kommer att slå hårt mot sjukskrivna och kommunen måste vara redo för det. Frågan förs till PU. Personalchefen visade positiva siffror över sjuktalen i kommunen där det har skett en stor minskning de senaste åren. Även jämfört med förra året är siffrorna bättre.

/MoA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0