ÖLA 080422

På dagens ÖLA-möte (lokala skolutvecklingsgruppen) diskuterades förvaltningens ekonomiska läge. Förvaltningen tror att ekonomin kommer att hamna på nollresultat i slutet av året, men det kommer även fortsättningsvis att krävas hårt arbete. Bildningschefen poängterar att de olika enheterna har gjort ett bra jobb så här långt för att komma i ekonomisk balans.

Det flaggas för att det kommer att behövas 100 nya förskoleplatser även nästa år. Efter semestrarna i år kommer troligtvis ytterligare avdelningar att öppna. Det förs diskussioner var avdelningen/arna ska ligga. Ett förslag är Rågen.

Centrala enheten genomlyses just nu för att se om och vilka som har deltidstjänster och vill gå upp till heltid.

Lönekriterierna ska gås igenom. Personalenheten tar fram dessa och sedan tar bildning fram yrkesspecifika kriterier. Rektorerna ska få säga sitt och sedan beslutas kriterierna i ÖLA-gruppen. De som har synpunkter på kriterierna är välkomna att lämna dem till styrelsens representanter i ÖLA-gruppen.

Delegationsordningen i kommunen ses just nu över.

Vi har skrivit ett avtal för de lärare som deltar i lärarlyftet. Det reglerar reseersättning, betalning för kurslitteratur samt arbetstiden. Till kommande läsår diskuteras alternativa sätt att använda lärarlyftet. Det kostar kommunen mycket pengar att ha lärare som deltar. Alla läser med full lön under arbetstid eftersom arbetsgivare vill att de läser. Kommunen har 180 poäng fördelade på flera olika personer. Bland annat läser våra deltagare specialpedagogik, samhällskunskap och fysik, På de olika enheterna har personal fått önska om och vad de vill läsa och sedan har förvaltningen prioriterat det som det har funnits behov av i kommunen.

/MoA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0